Lessen en niveaus

Als je les neemt, zorg je ervoor dat je je blijft ontwikkelen als speler. Bij ons kun je lessen volgen op alle niveaus.

Beginners: Backhands, forehands, serveren, je hebt een hoop te leren als beginner. Dat gaat een stuk sneller als je les neemt. Bovendien verklein je de kans op blessures als je de juiste techniek leert. En het ziet er gewoon mooier uit als je slagen goed verzorgd zijn.

Natuurlijk leer je eerst hoe je je racket moet vasthouden zodat je de basisslagen sneller onder de knie krijgt. Daarnaast staan bewegingsplezier en succesbeleving centraal in de lessen. Elke les krijg je andere spelvormen om je slagen beter onder controle te krijgen. Schrijf je nu in.

Gevorderden: Als je een speler bent met 1 tot 3 jaar ervaring, dan verfijnen we de technieken van alle basisslagen in combinatie met actief voetenwerk. Daarnaast leer je de technische fijnheden van effectslagen.

Ook de tactiek van het tennisspel in wedstrijdvorm komt ter sprake. Voor je het weet speel je wedstrijden in de competitie en tijdens toernooien. Schrijf je nu in. 

Wedstrijdspelers: Ook als je al jaren tennist, kun je nog altijd een hoger niveau halen. Zelfs als de leeftijd al gaat tellen. Zeker als je lange tijd geen les meer hebt gehad, zul je versteld staan van de slechte gewoontes die je hebt aangenomen. Je hebt alleen wel een trainer nodig die je daar op wijst.

Als wedstrijdspeler schaven we je op tactisch en technisch niveau bij. De meer specialistische slagen komen aan bod en worden in combinatie met tactiek vaker herhaald om ze zo in te slijpen dat het denken langzaam vervangen wordt door automatisme.

Op een nog hoger niveau worden technieken langduriger herhaald waarbij je lichamelijke conditie ook behoorlijk getest zal worden. Schrijf je nu in.

Kids en junioren: Tennis is een leuke, actieve en gezonde manier om de allerjongsten motorieke vaardigheden aan te leren. Voor hun hebben we speciale programma’s van balvaardigheid naar slagvaardigheid. Voor junioren geven we les op alle niveaus, van recreatief naar competitief. Schrijf je nu in.

Speciale oefensessies: Iedere speler heeft wel eens het gevoel dat bepaalde slagen ineens niet meer lukken. Die forehand langs de lijn waar je altijd op kon vertrouwen, of die tweede service die plotseling niet meer zo zeker binnen de lijnen landt. Vaak zijn een paar technische aanwijzingen al voldoende om die backhand onder controle krijgen, of die service meer vaart te geven. Een uur training op die ene slag kan je vertrouwen weer helemaal terugbrengen. Wij nemen graag de tijd om jouw slagen (weer) op niveau te brengen. Schrijf je nu in.